Sparkesykler

En sparkesykkel er ikke bare en sparkesykkel.

Det er svært viktig at du tenker over hva du ønsker å bruke en sparkesykkel til. For det er en del forskjeller på sparkesykler avhengig av hvilke utfordringer de skal brukes til. Derfor må du bestemme deg for hvilke behov din sparkesykkel skal dekke.

Triksesparkesykkel

Skal du bruke din sparkesykkel på f.eks. en rampe eller gjøre forskjellige triks med den, bør du definitivt velge en triksesparkesykkel. For i forhold til vanlige sparkesykler er triksesparkesykler bygget ekstra solide, og kan dermed tåle den harde behandlingen som hører med når man f.eks. lander på en rampe. En triksesparkesykkel er i tillegg utstyrt med mindre hjul som er flotte å bruke til triks, etc., men ikke like gode hvis du skal kjøre den frem og tilbake fra skolen, da de små hjulene ikke kjører så veldig fort. Det er best å kjøpe en triksesparkesykkel hvor styret ikke kan justeres, fordi dette gjør den mer robust.

For barn

Dette er sparkesykler til mindre barn og til dem som bare vil bruke sparkesykkelen til å kjøre litt rundt på for å ha det gøy. Her må du være oppmerksom på at hjulene er litt større enn på triksesparkesykler, samtidig som de er litt svakere i selve hjulet. Derfor bør du ikke bruke en vanlig sparkesykkel på ramper, fortauskanter eller lignende, da de rett og slett ikke tåler det.

Til transport

Er du en av dem som liker høy fart eller skal komme deg raskt til og fra skole eller jobb, kan du med fordel kjøpe en sparkesykkel til transport. De har noe større hjul og dermed oppnår du høyere fart. De er designet for å kjøre over ujevnheter i f.eks. asfalten, og er derfor veldig godt egnet i byen. Det må imidlertid sies at disse sparkesyklene ikke er egnet til å gjøre triks med. Så det anbefales at man ikke bruker dem til dette, da de vil gå i stykker.

Tilbehør og reservedeler

Her finner du oppheng, nye hjul, klistremerker eller andre reservedeler til din sparkesykkel. Når du bruker sparkesykkelen din ofte, vil du etter hvert måtte skifte ut hjul eller andre reservedeler. Husk imidlertid at dersom du kjører på en triksesparkesykkel, skal du ikke kjøpe hjul med plastramme eller lignende, da de ikke vil være robuste nok til triksing.

Her kan du gå til ønsket kategori og se utvalget. Vi har et bredt utvalg fra f.eks. My Hood, Razor og Slamm Scootes.