Regntøy

Kjøp billig sykkelregntøy hos Atredo.no.

Hos oss kan du kjøpe både billig sykkelregntøy og løse deler som sykkelregnjakker, vanntette skotrekk, regntrekk, sydvester, regnhetter og annet vanntett sykkeltøy.
Når man trenger regntøy til sykling eller andre former for fysisk aktivitet, er det viktig at man ikke bare får tak i regntøy som er vanntett, men også er oppmerksom på at man velger regntøy som er pustende.


Billig regntøy på tilbud.

Regntøy trenger ikke å være veldig dyrt, men man bør ikke kjøpe det billigste regntøyet, da dette i de fleste tilfeller ikke er pustende. Hvis du ønsker å spare penger på regntøy, er det mye bedre å være ute i god tid og finne et godt sett kvalitetsregntøy på tilbud. Som med alle andre tekstiler er det mye fokus på modeller og trender innen regntøy. Derfor kommer det hele tiden nye kolleksjoner. Dette gjør at det jevnlig finnes utgående varer, og disse kan man være heldig å finne til en svært billig pris når det er salg på sykkeltøy.

Forskjellige slags regntøy.

Når man sier regntøy, tenker de fleste på et regnsett med regnbukser og regnjakke. Men du kan få andre typer regntøy, som også kan være riktig gode til sykling. En av disse typene regntøy er en regnponcho. En regnponcho er litt som en regnjakke, men uten at man har ermer i jakken. En poncho er kjempegod å sykle med, da man har muligheten til å løfte opp ponchoen, slik at man kan ta den ut over styret. Dermed kan man i stor grad beskytte ikke bare overkroppen, men faktisk også beina mot regn. Hvis man går, kan en regnponcho faktisk være en ulempe å bruke, da vann fra ponchoen vil renne ned på buksene og gjøre dem veldig våte.

Vi vil ikke ha vanntett regntøy.

Vanntett regntøy forekommer for noen som en selvfølge, men det finnes faktisk veldig mye regntøy som ikke er særlig vanntett. Hvis man vil ha regntøy det ikke kan komme noe vann gjennom, må man få tak i gammeldags regntøy som er laget med et gummibelegg som gjør det helt vanntett, men også fullstendig ikkepustende. Selv om man forholder seg helt i ro avgir kroppen fukt, og hvis man ikke kan bli kvitt denne fukten, blir klærne fuktige. Derfor vil man ikke ha regntøy som er 100% vanntett, fordi man i så fall vil bli våt av fukten innenfra, i stedet for av vannet utenfra. Man tilstreber derfor å lage regntøy som er så vannavvisende som mulig, men hvor fukten likevel kan transporteres bort fra kroppen.

Hvordan måles vanntettheten?

Selv om man ikke vil ha helt vanntett regntøy, kaller man likevel den evnen regntøyet har til å avvise utenfra kommende vann med ordet vanntetthet. Denne evnen måles i en enhet man kaller søyletrykk, som er et uttrykk for hvor stort trykk det må være på vannet for at det skal trenge gjennom det vannavvisende membranen som sitter inne i klærne. Man sier at regntøy er 100% vanntett allerede ved et søyletrykk på 5000 mm, og dette er tilfellet hvis du bare trenger en regnjakke å ha med i vesken i tilfelle det kommer en regnskur. Men hvis man skal ha et sett regntøy å sykle med, eller ofte må være ute i regnet i mange timer, bør man lete etter regntøy med et vannsøyletrykk på 15-20 000 mm.