Skotrekk

Trekk til sykkelsko

Billige vanntette skotrekk til både terrengsykling og landevei. Kjører du om vinteren eller våren/høsten vil du sette pris på noen vannavvisende og vindtette skotrekk.

Trekk til sykkelsko er ofte laget av neopren og er deretter blitt gjort vind- og vanntette ved å sveise sømmene og/eller tape dem. Overflaten av neopren gir en svært god beskyttelse mot både vann og vind, og dette alene kan ofte være nok til å holde føttene tørre og varme.

Men hvis man trenger et sykkelskotrekk til vinterbruk, finnes det en del som er foret på forskjellige måter. Et skotrekk til vår/høst vil nemlig ikke kunne beskytte føttene mot den nedkjølingen som vil skje når det er kaldt. Men hvis man bruker et vinterskotrekk vil kun den ytterste delen av trekken bli nedkjølt, men den forede delen vil være beskyttet av neoprendelen eller det overtrekkets ytterside er laget av.

Selvlysende skotrekk

Det nyeste innen sykkelskotrekk er at man kan kjøpe skotrekk som er selvlysende, eller rettere sagt som har refleks. Dette gir kanskje ikke så mye mening hvis man hovedsakelig trenger skoterkk til terrengsykling, men hvis man sykler mye i offentlig trafikk, gir det en virkelig god ekstra synlighet.