Sykkelbukser

Sykkelbukser

Et par sykkelbukser brukes ikke bare for utseendets skyld. Sykkelbukser sitter stramt på kroppen, reduserer vindmotstand, og enda viktigere er det at sykkelbukser er utstyrt med en støtabsorberende pute som gjør det mer behagelig å sitte på sykkelen i lengre tid.

Valg av sykkelbukser eller sykkelshorts:

Det er flere ting du må være oppmerksom på når du skal kjøpe sykkelbukser. Vil du helst sykle i lange sykkelbukser - kanskje på grunn av årstiden - eller foretrekker du sykkelshorts, og vil du helst kjøre i bukser med eller uten seler?
Det du må være mest oppmerksom på når du skal velge sykkelbukser eller sykkelshorts, er puten i sykkelbuksene. Den er altavgjørende for om det blir en god eller en forferdelig sykkeltur. Komforten på turen er ekstremt viktig, og dette gjelder uansett om du kjører terrengsykkel, landeveissykkel eller driver med spinning. En god pute er anatomisk utformet slik at den følger kroppen. Puten bidrar til å redusere trykket fra setet mot setepartiet, og den fordeler støt og vibrasjoner over en større flate. Fastheten i skummaterialet er viktig. Hvis det er for mykt presses knoklene dine mot setet, og det gjør vondt og du kan få gnagsår.

Vil du helst ha lange sykkelbukser, er det viktig at beinavslutningen på buksene er laget på en måte som gjør at buksebeina ikke kryper opp ved bevegelse. De fleste sykkelbukser har et tynt lag silikonbånd på innsiden for å holde buksene på plass. Stoffets elastisitet er også med på å sikre at buksen sitter godt.

Hos Atredo.no har vi et stort utvalg av klær til alle. Enten du er en mer profesjonell syklist eller bare liker å ta en tur på sykkelen når det er fint vær, har vi det rette utstyret. Vi har alltid mange gode tilbud, og det kan lønne seg å følge på våre nyhetsbrev eller bare holde et øye med nettsiden, slik at du ikke går glipp av salg. Kanskje er du heldig og finner et par virkelig gode, billige sykkelbukser.

Typer av sykkelbukser:

  • Sykkelshorts Herre
  • Knickers Herre
  • Lange sykkelbukser Herre
  • Sykkelshorts Dame
  • Knickers Dame
  • Lange sykkelbukser Dame
  • Loosefit sykkelshorts – baggy m. løse bein

Sykkelbukser hvilken størrelse:

Det er utrolig irriterende å kjøpe nye klær på nettet, og så oppleve at de ikke passer.
Her kan vi hjelpe deg. Når du skal finne riktig størrelse av sykkeltøy, kan det være lurt å benytte vår svært effektive og enkle måleguide, som gjør det lett å velge riktig størrelse. Guiden viser hvordan du/dere skal ta mål, uansett om det gjelder sykkeltøy til barn, kvinner eller menn, og om det er små eller store størrelser.
Se guiden her: Størrelsesguide

Sykkelbukser best i test:

Det er gjort flere gode tester av sykkelbukser som er tilgjengelige på nettet. Her kan du blant annet se ulike anmeldelser og en anbefaling av de beste produktene og testvinnere. Testkriteriene for dem alle har generelt vært å teste putens komfort som den viktigste faktoren. I tillegg testes passformen på buksene, beinavslutningen, som er viktig for at buksene ikke kryper opp ved bevegelse, samt selenes konstruksjon. Flere av de ledende merkene innen sykkelbransjen tester klærne sine selv, og kan dermed garantere kvaliteten på sine produkter.

Sykkelbukser gode råd:

Vask av sykkeltøy: Følg alltid de foreskrevne vaskeanvisningene for klærne. Maskinvask kan gå hardt ut over påtrykte logoer og glidelåser, så husk alltid å vende vrangen ut på klærne og å lukke alle glidelåser. Bruk kun vaskemidler som er nøytrale. Det er også mulig å kjøpe vaskemiddel som er særlig beregnet for treningstøy. Tørk så vidt som mulig aldri sykkeltøy i tørketrommelen.

Fjern dårlig lukt: Sykkeltøyet ditt kan komme til å lukte, spesielt hvis det ikke blir vasket umiddelbart etter bruk. Vann, søle og svette kan få klærne til å lukte surt. Ved å legge klærne i bløt i ca. 30 minutter i lunkent vann blandet med litt Rodalon, kan du fjerne uønsket lukt. Klærne vaskes deretter som vanlig.

Dropp underbuksene: Underbukser av bomull eller et annet materiale under sykkelbuksene blir fuktige når du svetter, de krøller seg og gnager og nedsetter putens funksjon, og du risikerer gnagsår.