Sykkeljakker

Billige sykkeljakker kontra kvalitetssykkeljakker

Det finnes mange kvaliteter av sykkeljakker, og det er enorm forskjell om man kjøper en billig sykkeljakke eller om man velger en i den dyre enden av skalaen.

Når man velger en billig jakke, velger man ikke en dårlig jakke, men man velger bort noen av de ekstra detaljene som man får ved å kjøpe en kvalitetsjakke fra f.eks. Mavic eller Assos. Når man velger en dyr jakke, får man glede av de mange timene med forskning som disse selskapene har lagt i f.eks. å finne den beste måten å transportere bort svette under jakken på, eller det ekstra membranen som er lagt inn i glidelåsen for å gjøre den 100% vindtett.

Hos Atredo.no ønsker vi oss tilfredse kunder, og derfor finner du kun sykkeljakker som vi kan stå inne for. Du får alltid en god jakke, også når du kjøper en av våre billige sykkeljakker.

Sykkeljakker på tilbud

Hvis du ønsker deg en virkelig flott jakke til en billig penge, kan du med fordel holde et øye med når vi har sykkeljakker på tilbud. Vi kjøper ofte inn store partier med sykkeljakker, og derfor kan vi selge dem til en svært gunstig pris. Når vi velger å la en modell utgå, er det ofte fordi vi gjerne vil tømme lagerhyllen, og derfor vil du av og til kunne finne sykkeljakker med virkelig store rabatter. Når vi har salg, kan du være heldig å finne sykkeljakker for mindre enn 50% av normal pris.

Hvorfor kjøpe en sykkeljakke?

Når man sykler mer enn til og fra jobb, er et par sykkelbukser uunnværlige, og en sykkeljakke er også kjempefin å ha. Det spesielle med sykkeljakker er at de ikke er særlig tykke, derimot er de tettsittende og pustende, og mange av dem er vindtette. En vanlig jakke er vanligvis laget slik at det er plass til en god genser under, og så har den flere lommer og andre ting som kan skape mye vindmotstand. Dessuten er det langt fra alle vanlige jakker som er pustende, noe som raskt resulterer i at man blir klissvåt under jakken. Når man har på en ordentlig sykkeljakke er jakken designet for bruk på en sykkel, og man oppnår minimal vindmotstand og maksimal vindstopp, samtidig som man får en ytterst pustende jakke.

En annen og absolutt ikke uvesentlig fordel med å bruke en skikkelig sykkeljakke, er at den har en høy hals som sikrer deg mot at vinden beveger seg gjennom halsåpningen og inn, slik at den kjøler ned overkroppen.

Sykkelvindjakke

En sykkelvindjakke er en ganske tynn jakke som kun har som formål å fungere som vindstopper. Jakken kan vanligvis krølles sammen slik at den nesten ikke tar noe plass, og kan ligge i en seteveske. En vindjakke brukes i de fleste tilfeller som en reserveløsning, på samme måte som en arm- eller leggvarmer. Men det finnes også vindjakker til sykling som er litt tykkere og som er beregnet til bruk på hele sykkelturen.

Sykkeljakke vår/høst

Sykkeljakker til vår og høst kan også kalles overgangsjakker. Denne typen sykkeljakke er vanligvis både vind- og vanntett. Når man sykler oppnår man en økt vindavkjølingseffekt, og derfor trenger man en jakke som hindrer at kulden kjøler ned kroppen. Mange overgangsjakker er laget med vindstopp foran i jakken og på oversiden av ermene. Fordelen med kun å sette vindstopp disse stedene er at man får optimal pusteevne i det ikke-vindtette stoffet.

Vintersykkeljakke

Når det blir kaldt her i Norge, er det nødvendig å ha godt med klær på seg, og dette gjelder ikke minst når man kjører på sykkel. Dessverre er det langt fra noen fordel å ha på mange lag med klær når man sykler.i I tillegg til at det kan være vanskelig å bevege seg i en stor vinterjakke, så vil en stor og posete jakke skape unødig vindmotstand. En ordentlig vinterjakke til sykling er utviklet i flere lag, og dette gjør at man kan nøye seg med å ha en sykkeltopp under jakken og likevel holde varmen på kalde vinterdager.

Sykkeljakke med avtagbare ermer

I tillegg til at man kan bruke en vindjakke når været ligger helt på kanten av om man trenger en sykkeljakke eller ikke, kan man også kjøpe en sykkeljakke med avtagbare ermer. På denne måten kan man raskt regulere hvis man blir for varm eller for kald.

Spesielle sykkeljakker til damer

Mange ganger kan det være det samme om man bruker en herre- eller en damemodell, men med jakker er det en god idé å benytte seg av en sykkeljakke til kvinner hvis man har litt former. En sykkeljakke til menn kan lett komme til å sitte stramt på feil steder og løst på andre. Så overvei å kjøpe en sykkeljakke til kvinner hvis du vil ha en jakke med god passform.