Telt

Telt til det aktive utelivet

Hos Atredo kan du finne et stort sortiment innen friluftslivutstyr og det er ingen friluftslivbutikk uten telt. Telt blir en mer og mer populær reiseform og med de mulighetene og kvalitetene det er ved å reise med telt, kan du enkelt komme langt vekk fra den stressende hverdagen og ut i naturen hvor du kun har et begrenset utstyr til å gjøre turen komfortabel. Å dra på telttur gir en helt klar følelse av det å leve det enkle liv.

Det er veldig forskjellig hvilke krav vi stiller for å ha en god tur. For noen betyr ikke plassen så mye, de er ofte på turer og bruker kun teltet til å overnatte i, så teltet skal derfor ikke ta stor plass eller være vanskelig å sette opp.

Derimot er det andre som kanskje vil ha det primitive teltlivet, men også ha en base ved teltet hvor det er mulighet for å oppholde seg selv om været ikke viser sine beste sider. I dette teltet kan du være i, ja kanskje til og med stå oppreist i, og det er plass til å ha oppakningen inne i teltet.

Vi har campingtelt, festivaltelt, telt til fotturen og telt til hele familien m.m.

Alle telt du finner hos Atredo er av god kvalitet og alltid til gode priser. Vi har små telt til kun 1-2 personer, men du kan også finne et telt hvor det er plass til hele familien. Mange telt er designet så de kan holde til de fleste værforholdene så du er sikker på at teltet fremdeles står oppreist etter en omgang med regn og storm. Alt etter hvor og når du gjerne vil ut på tur med teltet kan du med fordel se etter hvor høyt vannsøyletrykk teltet er testet til. På denne måten gir det en indikasjon om teltet egner seg til vått og barskt vær eller om det egner seg bedre til en tur sørpå hvor det gjerne heller skal fungere som en skygge for solens stråler.

Alt etter hvilken form teltet har og hvor mange personer det skal være plass til, har de ulike størrelser og det skal du også ta stilling til når du bestiller et telt. Ønsker du å kunne slå opp teltet hvor som helst, selv hvor det ikke er stor plass eller betyr det ikke noe at det trengs større plass for at du da er sikker på at det er nok plass inne i teltet.

Mange steder er teltplassene ujevne og det kan være enklere å finne plass til et lite telt hvor det ikke kommer til å stå helt skrått. Samtidig kan du med det lavere teltet kanskje være heldig å finne en plass hvor teltet kan komme litt under grenene og dermed stå mer i ly.
Dog får du mer komfort i et høyt og større telt hvor du kan innrette deg bedre.

Mange telt blir testet i ulike ting og ut fra de testresultatene kan du kanskje finne inspirasjon til hva du gjerne vil ha når du skal ut og finne det teltet som passer til akkurat dine behov.