Verktøy

For å kunne vedlikeholde eller reparere din sykkel, må du ha verktøyet i orden. Noen verktøy er et must i verktøykassen, men det er også viktig å velge riktig.

VIKTIG SYKKELVERKTØY

Når du skal leke sykkelmekaniker hjemme, er det viktig at du har det mest grunnleggende verktøyet. Vi vil absolutt anbefale at du har et godt sett med skiftenøkler. Mange har dem uansett i sitt vanlige verktøysett, og de gjør det mye lettere hvis du skal fikse sykkelen din. Dessuten vil vi anbefale at du har et godt sett med unbrakonøkler. Det finnes forskjellige typer, som f.eks. en Y-nøkkel med 3 forskjellige størrelser, eller du kan kjøpe et sett unbrakonøkler. Det er viktig at du kjøper dine unbrakonøkler i ordentlig kvalitet, og gjerne med et såkalt kulehode nederst. Det gjør det litt lettere å få ut noen bolter, og det blir også en del lettere å komme til på steder som kanskje er litt besværlige.

I tillegg er det en god idé å ha en kjedepisk dersom du skal skifte kassett på sykkelen. Dette er et ganske uunnværlig redskap, og prisen er ikke særlig høy, så vi anbefaler at du kjøper denne i ordentlig kvalitet. Foruten kjedepisken må du også bruke en avtrekker hvis du skal skifte kassett. Her er det viktig at du er oppmerksom på at det finnes forskjellige avtrekkere, så bør du finne den som passer til akkurat din kassett.

Det er også en god idé å ha en kjedetang som man både kan bruke til å adskille og montere kjedet med. Dette gjør det noe lettere hvis du skal skifte kjede, og de fleste vil føle at det går som en lek med dette verktøyet.

Hvis du bytter dekk eller slange er det også viktig at du har de nødvendige hjelpemidlene i verktøykassen. Dekkjern og dekktang/dekkverktøy er definitivt med på å lette arbeidet hvis du ønsker å være din egen sykkelmekaniker. Den hjelper deg å få dekket ordentlig av, men også med å få det vrikket det på felgen igjen uten å skade slangen og dermed punktere. For å oppsummere, er det viktig å ha:

  • Skiftenøkler
  • Unbrakonøkler
  • Kjedepisk
  • Avtrekker
  • Kjedetang
  • Dekkjern
  • Dekktang/dekkverktøy

GJØR DITT SYKKELVERKSTED KOMPLETT!

Hvis du er opptatt av å ha en flott og alltid vedlikeholdt sykkel, er det også mange andre ting du kan anskaffe til ditt sykkelverksted. Det er ofte viktig for både arbeidet og for arbeidsstillingen din at du har et godt mekkestativ når du fikser sykkelen din. Her vil sykkelen komme opp i den høyden som passer til akkurat deg. Dette gjør at du kan reparere og fikse sykkelen din uten å stå i en dårlig eller vond stilling. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis sykkelen er av karbon, kan mekkestativet i mange tilfeller ikke brukes fordi den er for hard i rammen. Du kan kjøpe en aluminium setepinne til å sette på mens du arbeider.

I tillegg kan du med fordel skaffe deg pedalarm verktøy, hjulverktøy, styrelagerverktøy eller annet sykkelverktøy. En god idé er også å ha noen gode skrutrekkere, både stjerne og flate. Men hvis du har en helt vanlig verktøykasse, vil du ha dette for hånden uansett. Man kan også ha en trykkmåler, slik at man kan se om man har riktig trykk i dekket etter å ha skiftet det, eller bare skal sjekke om det har nok luft.

Mange lager et helt verktøysett eller en verktøykasse, og når du kjøper den får du de mest nødvendige verktøyene til å reparere sykkelen din. Prisene er svært forskjellige, men det er viktig at du kjøper verktøy i en ordentlig kvalitet, slik at du verken skader sykkelen din eller opplever at redskapene går i stykker. Så hvis du utstyrer deg med diverse sykkelverktøy kan du være din egen profesjonelle sykkelmekaniker.

STORT OG BREDT UTVALG

Her kan du se vårt utvalg av verktøy til din sykkel. Vi har alt fra verktøysett til profesjonelle sykkelmekanikere, til helt ordinære skrutrekkere. Det kan kanskje være vanskelig å finne f.eks. akkurat den avtrekkeren som passer til din sykkel, men da er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice. Verktøyet har mange underkategorier, og du kan se over hvordan vi har delt dem inn. Når du klikker deg inn på en av dem vil du se utvalget. Vil du ha et bestemt merke eller produsent, kan du velge dette øverst.

Vi har 365 dagers byttehandel og retur, så derfor skal du ikke være redd for å bestille noe du ikke kan bli kvitt igjen. I tillegg tilbyr vi også prisgaranti, så hvis du ser produktet til en billigere pris et annet sted, vil vi matche denne prisen.

Til slutt vil vi si god fornøyelse og lykke til på sykkelverkstedet ditt!